Снимка: БТА
fallback

Ислямска държава днес пое отговорност за нападението с нож в руския град Сургут, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позовава на информационната агенция на джихадистите "Амак". В комюнике на "Амак" се уточнява, че "нападателят в град Сургут в Русия е войник на Ислямска държава".

По-рано днес мъж намушка с нож най-малко осем минувачи на централна улица в на 330-хилядния сибирски град и беше застрелян от полицията, според която вероятно не става дума за терористичен акт. 

"Версията, според която атаката е терористичен атентат, не е основната ни (версия)", каза местната полиция, цитирана от Интерфакс.

Нападателят е "неутрализиран", той е опитал да окаже съпротива на полицаите.

Следователите са установили самоличността на нападателя, съобщи говорителката на следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко, цитирана от ТАСС.

По предварителни данни, той е местен жител, роден през 1994 година. Следователите проверяват информация за възможни негови психически отклонения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

има видео терор

преди 6 години

Монтирани с а терористични камери и екрани чрез които врагове на хората тренират обемни обсебвания .. Обсебените не помнят нищо или имат частични спомени от мигове преди д а проникне в тях дух на терорист от друго измерение..Такива престъпления са известни от древноста..преди на един проникнал убиец от разлома край Бутово до Плевен са били необходими пет дни път.Сега заради камери с холограми пет минути

37

няма тер акт

преди 6 години

Има обсебване от масов убиец проникнал през разломи наблизо..Експерти да огледат на снимки и кадри обсебения от дух на масов убиец човек..

36

Анонимен

преди 6 години

Червените бригади - ЦРУ ! И точно Алдо Моро ликвидираха . Не им се подчиняваше . Не че службите на Италия не са замесени . По скоро Ч. Бригади бяха към спец службите към НАТО . А Чакала е доказателство ,че всички са играели по една сФирка . И резултатите са видими. Умираща България, вонящя демокрация ,спихваща се Ивропа

fallback