Снимка: архив Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че не съществува военно решение на спора между САЩ и Северна Корея, и призова за спиране на изострянето на реториката между Вашингтон и Пхенян, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Не виждам военно решение на този конфликт и не смятам, че то е необходимо", каза Меркел пред репортери в Берлин.

Германският канцлер призова всички заинтересовани страни, включително САЩ, Южна Корея и Япония, да работят в по-тясно сътрудничество с ООН.

Oще по темата

"Виждам нуждата от продължителна работа в Съвета за сигурност на ООН . . . както и тясно сътрудничество между замесените страни, особено САЩ и Китай", заяви Меркел.

Тя каза, че според нея "изострянето на езика е погрешният подход".

Словесната война между американския президент Доналд Тръмп и Пхенян изостри драматично конфликта заради севернокорейската ядрена програма, отбелязва ДПА.

"Германия активно ще участва във всякакви невоенни решения", каза Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Burzum

преди 6 години

Тихоооооооооо тиквиииииииии....

19

чудомир

преди 6 години

Не Меркел напълни Европа с емигранти.Путин и силямските му приятели аятолаха на Иран и Асад ги натовариха на лодките и ги пуснаха към Европа.Лодките вече бяха в морето и Меркел трябваше да вземе решение какво да прави.Сега защо пак прииждат лодки,кой ги е викал,никой.Но е ясно кой ги праща,империята на злото,за да разруши Европа.Русия това е корена на исляма и той приижда към Европа.

18

Тото

преди 6 години

Меркел знае много добре че да унищожиш държава или континент, не е необходима военна намеса, просто отвори границите и ги напълни с емигранти.

fallback