Снимка: архив, Reuters
fallback

Властите в Словакия съобщиха, че в страната са открити заразени с фипронил яйца, внесени от Холандия и транзитирани през Германия, предаде Франс прес.

Oще по темата

Санитарните инспектори са открили 21 пратки заразени с фипронил яйца в склад в село Върбове, Западна Словакия, съобщи говорителка на земеделското министерство.

Инсектицидът фипронил е забранен за ползване при животни, предназначени за хранителната верига в ЕС, но редовно се ползва срещу бълхи, въшки и кърлежи у домашните животни.

Според Световната здравна организация фипронилът в големи количества е смятан за "умерено токсичен" за хората, като представлява опасност по-специално за бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

мнение

преди 6 години

При нас контролът е много занижен и затова не са установени заразени яйца. Ако дойдат словашките инспектори ще ги намерят и тук. Ама няма да е политкоректно, а ние сме върли евроатлантици. Писна ми от политкоректност и тоталитаризъм. По-добре ЕС да се разпадне и да си заживеем постарому.

4

Анонимен

преди 6 години

ТЕ ВЕЧЕ СА ГИ ПРОДАЛИ И В ЛИДЛ, И МЕТРО, И В КЕАУФЛАНД.НЯМА НАЧИН ДА МИНЕМ МЕТЪР;

3

Анонимен

преди 6 години

Много "намирисва" на търговска война. Иначе щяхме да сме ги изяли вече и никой нямаше да се е сетил да търси точно определен инсект. Много ясно че яйцето има каквото е яла кокошката. Всеки е ял домашни яйца и знае че са различни от клетъчно отгледаните

fallback