Снимка: архив, Reuters

Чужденците, посещаващи Виетнам, трябва да се въздържат от улична просия, тъй като нарушават националната забрана за просене на обществени места. Това заяви Чан Чи Зунг, ръководител на туристическите власти в провинция Киен Жианг, където се намира популярният остров Фу Куок, предаде ДПА.

За чужденци няма да бъде правено изключение, независимо колко учтиви изглеждат в опитите си да получат пари от минувачите, подчерта Зунг.

Те свирят, пеят, изпълняват магически номера или както при последния случай медитират, отбеляза той.

Коментарът е отговор на снимка, добила популярност в социалните медии, на която чужденка медитира до просешка купичка на остров Фу Куок, очевидно молейки за пари.

Макар самоличността и мотивите на жената да не са известни, практиката западни туристи да просят в големи градове из Югоизточна Азия провокира вълна от критики в местни медии.

Ръководителят на департамента за външни работи на провинция Киен Жианг посочи, че ведомството му насочва чуждестранните просяци към съответните посолства за помощ.

Ако чужденците идват, за да намерят краткосрочна или дългосрочна работа - тук трябва да поясня, че уличната просия във Виетнам не се възприема като работа - то те трябва да имат законен трудов договор, категоричен бе виетнамският чиновник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase