Снимка: Reuters, архив
fallback

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин обяви предстоящото въвеждане на военно обучение за всички граждани в концепцията за национална сигурност на страната, пише "Вечерне Новости".

По време на посещение в казармата "Топчи Дере" новоназначеният министър на отбраната заяви, че "през задължително военно обучение трябва да преминат всички сръбски граждани, които не служат в армията".

Решението за въвеждане на подобна мярка е взето след обсъждане на възможността за връщането на задължителната военна служба, което според финансови експерти на военното министерство ще струва на страната около 70 млрд. динара (1 138 млн. лв.).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Цъфналата магнолия

преди 6 години

Войните се решават с едни малки бутончета и оловните войничета, на които *** Балкански иска да си играе, си отиват за 15 минути в условията на съвременна война. То е задължително и да си грамотен, ерудиран, да четеш нормални книги и да ходиш на театър, ама не ви видяхме да се вайкате за ниската култура на нацията. Но стане ли въпрос за задължителна казарма - първи си давате непоисканото и абсурдно мнение. Или сте от военните, които живяха толкова години на хранилка в казармите?

23

Анонимен

преди 6 години

ТРИ месеца е нормално да има някаква форма на военно обучение за всички българи!Може да се въведат и часове в училище един път седмично за обща култура по въпроса !

22

Край

преди 6 години

България трябва да въведе 6м. военно обучение за българските момчета които искат безплатно висше образование. Военното обучение и клетвата трябва да е задължителна за всяко момче което иска да работи държавна служба в България. Не може да си кмет, депутат, министър без да се закълнеш че при война ще браниш Родината.

fallback