Снимка: Reuters, архив
fallback

САЩ изпитаха успешно системата си за прехващане на балистични ракети със среден обсег, предадоха световните агенции.

Изпитанието става броени дни, след като Северна Корея извърши ново ракетно изпитание. В американското изпитание на противоракетната система балистична ракета със среден обсег бе изстреляна от товарен самолет С17 над Тихия океан и прехваната от противоракетната система ТААД, базирана в Аляска. Това е петнадесетият успешен тест на системата от общо 15 опита.

Oще по темата
САЩ започнаха да разполагат елементи на системата ТААД в Южна Корея, но новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този процес след критики от страна на Китай. Тогава президентът аргументира своето решение с необходимостта от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД. След като в петък Пхенян изпита за втори път за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея каза, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са разположени на около 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, за да може да прехване междуконтитентална балистична ракета. За това САЩ разчитат на друга система, базирана в Аляска и в Калифорния. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

До hmТи пък си типичното от израза "едните лъжат, другите лъжат по-добре". Политиците лъжат няма как да си затвориш очите за собствената ти нация. Ама да ни убеждаваш в световната политика, която е най-голямата лъжа моля ти се! Никой тука не иска да вижда твоите лъжи.

61

hm

преди 6 години

аз твърдя, че някой който единствената му информация е от вестниците + 3-4 ютуб видеа качени от разни фенове на конспиративни теорий + прочетена книга за тамплиерите примерно е напълно некомпетентен дори да разсъждава по темите за световната политика. Това е като да имаш 4ри по физика 10ти клас а след това едвам си завършил и да се вълнуваш и поправяш да речем Елон Мъск...леко сме некомпетентни повечето дори за некомпетентно мнение :)

60

Истината

преди 6 години

Когато Израел се въоръжи с противоракетна американска защита. Ракетите падаха над цивилно население в Тел Авив. Ще спреш една - две ракети. Другото е фантазия.Казвам го от личен опит. Така че са прави колегите, ПРО са извинение за създаване на бази и ударни комплекси.Историята на САЩ е доказала, че те ще воюват до последния фински, полски, но не и американски войник, на чужда територия - задължително, и с чужда войска. Концепцията на Пауъл за "нула жертви". Това е истината! Пешки много.

fallback