Снимка: БТА
fallback

Папа Франциск заяви, че е притеснен от новите прояви на насилие в Ерусалим и призова за диалог и умереност, за да се възстанови мирът, предаде Ройтерс.

"Следя с трепет тежкото напрежение и насилие в Ерусалим през последните дни. Чувствам необходимост да отправя искрен призив за умереност и диалог", заяви папата пред богомолци, събрали се на площад "Свети Петър". Той призова за молитви с надеждата, че всички страни ще направят предложения за "мир и помирение".

В петък трима израелци бяха убити с хладно оръжие в еврейско селище на окупирания Западен бряг.

Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове при входовете към Храмовия хълм (Благородното светилище) в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място.

Мярката за сигурност бе наложена, след като миналата седмица въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани, припомня Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

Това че са гневни тия не значи че трябва да мушат наред

27

Щирлиц

преди 6 години

Какъв мир,като десетилетните кръвопролития са заложени още със решението за създаване на Израел и Палестина!?Израел го има-Палестина не.Но западът го боли фара за палестинците,важно е кървища да има и петрол да се лее.

26

TX

преди 6 години

ТАЗИ ПАПА Е ИНКАРНАЦИЯ НА ЛУЦИФЕР.

fallback