Кадър: YouTube
fallback

Истанбул осъмна тази сутрин в мрак заради проливния дъжд, който продължава с нестихваща сила от снощи насам. Небето над мегаполиса продължава да е покрито с гъсти облаци като през вечерно време. Гръмотевици и светкавици от време на време раздират небето.

За един час в Истанбул са се изсипали 50 литра валежи на един кв.м, пише БТА.

Стихийните валежи причиниха огромни наводнения по пътищата и много квартали. Поройни реки заляха кварталите Юскюдар, Малтепе, Картал, Пендик, наводниха къщи, офиси, коли.

Истанбул буквално е в плен на пороите. Реки текат по улиците и в двете части на мегаполиса. Телевизиите показаха хора, които плуват или се опитват да преминат през водите, които текат като реки. Коли плуват в реките, които са се образували и на европейския, и на азиатския бряг на мегаполиса.

Поройни дъждове валят в района на Бурса, Ялова и в черноморския регион и причиняват големи трудности.

Трафикът е блокиран. На мостовете над Босфора се образуваха дълги опашки от коли. Много хора не могат да се придвижат до работните места. На магистралата Е-5 има наводнени участъци. Духа силен вятър.

От Службата за бедствия към истанбулската голяма община предупредиха, че има риск от наводнения и буря.

Според синоптиците стихийните валежи се очаква да продължат през целия ден, с по-голяма сила в обедните и следобедните часове. Валежите може да стигнат до 100 литра на кв.метър, което е много сериозно предупреждение. Засега няма прекъсвания в електрозахранването, но положението с трафика е отчайващо. Не се съобщава за пострадали хора.

Валийството на Истанбул отправи призив към жителите на мегаполиса да не тръгват на път с автомобилите си заради проливните дъждове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

До ВалЩом се пише за Гърция, редно е и за Турция да се пише. Това, че "Вас" не "Ви" кефи, не е наш проблем.

12

Анонимен

преди 6 години

Знам къде е ПИЕР ЛОТИ, но исках да пробвам дали някой от пишещите компетенти знае.

11

Анонимен

преди 6 години

Само нови лъскави коли ли има в Истанбул?

fallback