Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм. Снимка: МС
fallback

България и Турция имат общо разбиране, че развитието на газопреносна инфраструктура, която да обхваща повече държави на Балканите и в Европа, ще гарантира по-голяма енергийна сигурност на континента.

Около това мнение се обединиха премиерите на двете страни Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм, които проведоха среща в рамките на 22-ия Световен петролен конгрес в Истанбул, съобщи правителствената пресслужба.

Борисов и Йълдъръм посочиха, че добрите политически и икономически връзки между България и Турция, както и географското им положение определят важното значение на двустранното сътрудничество в енергийната сфера за транзита на енергийни ресурси.

Борисов отбеляза, че голяма стъпка напред в това отношение би имало изграждането на междусистемна газова връзка между България и Турция.

Той подчерта и подкрепата на българската страна за развитието на Южния газов коридор. „Една от страните с ключова роля за изграждането му е именно Турция. Ние заявяваме нашата подкрепа и много активно ще работим за неговото осъществяване”, заяви премиерът Борисов.

По-рано днес Борисов и Йълдъръм разговаряха неформално в кулоарите на Световния петролен конгрес. В разговорите участва и турският министър на енергетиката и природните ресурси Берат Албайрак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

Има ли Българин, който да не мрази Бойко румения комсомолец? Дето сега се прави на асфалтмастер на република България с джобни от еврофондове? А колко хубаво щеше да е да имаме работеща икономика, а не магистрали, дето след 5 години трябва да се ремонтират, а след 10 няма да ги има. Нищо, от акъла ще си патят герберите. Ще си избират пак гредека и ще си го яхат като валяк - асвалт. Ще си го дъвчат тоя гредек докато не се окаже, че и държавата няма пари да ги погребе.

16

Анонимен

преди 6 години

Бойко, ГЕРБ, костоваците и цялата ***, заради която не се осъществи Южен поток трябва да се затворят доживот, а на семействата и приближените им да се конфискува ВСИЧКО като компенсация за нанесените на България щети. А на Европа и евроатлантизма трябва да кажем ЧАО завинаги. Трябва да забраним европейските стоки на българския пазар. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ЕВРОПЕЙСКО И АМЕРИКАНСКИО! Толкова е тъжно да чета тая статия, че направо ми се реве. Това са българските евроатлантици - българофоби.

15

Анонимен

преди 6 години

От тези двамата, турчинът е от ваше ляво!

fallback