Снимка: Reuters
fallback

Иванка Тръмп замести баща си, президента на САЩ Доналд Тръмп, на едно от работните заседания на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, предаде Франс прес, като се позова на няколко делегации.

Първа за смяната съобщи руската "шерпа" в преговорите по линия на Г-20 Светлана Лукаш.

"Иванка придружава президента Тръмп", написа първо в Twitter Лукаш.

Oще по темата

20 минути по-късно представителката на руския президент Владимир Путин в групата на двадесетте най-големи икономики туитна, че дъщерята на Тръмп "го замества на масата на Г-20, когато той излиза за двустранни срещи".
Други делегации също потвърдиха новината.

Статусът на дъщерята на американския президент предизвиква критики в чужбина, отбелязва Франс прес.

"Смесването на политиката със семейството и бизнеса напомня по-скоро на непотизъм и би било нещо немислимо у нас", каза германският министър на външните работи Зигмар Габриел при неотдавнашно посещение на Иванка Тръмп в страната.

2nd day of #G20 Hamburg summit starts with Africa, Migration & Health. Ivanka accompanies Pres Trump pic.twitter.com/TJN07r9ftX

— Svetlana Lukash (@LanaLukash) 8 юли 2017 г.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Хитър ход на Тръмп. В присъствието на красивата му дъщеря едва ли заседаващите ще са в състояние да мислят за нещо друго и да свършат нещо съществено.

12

Анонимен

преди 6 години

Че то и Меркел е започнала по същия начинКато " асистентка"??

11

Хм

преди 6 години

А у нас имало шуро-баджанащина.....Че то Тръмп обърна Белия дом на семейна фирма!Ама щом Ротшилд не възразява-не е проблем.То сигурно и пенсионираната даскалица на Макарона(също негов човек) ще вземе да се меши в политиката.

fallback