Снимка: архив Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че казал на китайския си колега Си Цзинпин по време на срещата им днес в Хамбург, че "нещо трябва да се направи" със Северна Корея, предадоха  Асошиейтед прес и БТА.

Преди време Тръмп изрази в Twitter силното си недоволство от бездействието на Пекин относно поведението на Пхенян и неговите ядрени и ракетни програми. Последният тест на севернокорейска балистична ракета, предизвика безпокойство по целия свят, отбелязва АП.

Oще по темата

На днешната среща в кулоарите на форума на Г-20 Тръмп казал на Си, че оценява направеното от Китай по адрес на КНДР.

Наскоро Вашингтон сложи в своя "черен списък" една китайска банка заради незаконните й контакти със Северна Корея и наложи санкции на китайска спедиторска компания и двама китайци, уличени, че подпомагат незаконни действия на КНДР.

Тръмп каза, че е обсъдил със Си "търговията и търговския дисбаланс" между САЩ и Китай и е призовал за постигане на двустранно споразумение, което е "по-справедливо" и "по-реципрочно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимнияттт

преди 6 години

Специално последнага интерконтинентална ракета на Северна Корея с нужната траектория може да измине максимум 6700км,което може да стигне до Аляска.Имат и ракети с една идея по-голям обсег ,но немогат да носят голяма ядрена бойна глава.Общо взето Северна Корея немогат да бъдат заплаха за САЩ защото един евентуален грешен ход ще означава моменталното им заличаване на Северна Корея като държава.Разстрел за всяко руско *** което се радва на тези неща.

22

Анонимен

преди 6 години

Не знам какво разбира под "целия свят" АП, ама ракетните опити на Пхенян не будят в мене никакво безпокойство...

21

Анонимен

преди 6 години

До 31Смучи ве кой те спира?

fallback