Снимка: архив Reuters
fallback

Ликът на сирийския президент Башар Асад се появи за пръв път върху националната валута. Централната банка въведе днес в обращение нова банкнота от 2000 сирийски лири с неговия лик, наред с още няколко купюри, предаде Ройтерс.

Тя се разменя за 4 щатски долара, съгласно обменния курс. Стойността на сирийската лира се срина от началото на военния конфликт през 2011 г. от 47 лири за долар през 2010 г. до около 500 лири за долар днес. Навремето най-голямата деноминация на сирийската лира бе банкнотата от 1000 лири, посочва БТА.

Управителят на централната банка Дураид Дургам каза, че въвеждането на новите банкноти се налага заради износването на досегашните. Те са били отпечатани още преди година, но се пускат чак сега "заради обстоятелствата около войната и колебанията на обменните курсове", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Кога товариш Путин ще последва примера на товариш Асад и ще пусне нова руска банкнота със слънценосния лик на товариш Путин с номинал от 1000000000000000 рубли? Ще настъпи голяма радост сред поробеното от русия европейско население като българското.

13

Анонимен

преди 6 години

Поредния трън в гза на американския империализъм!

12

Гост+

преди 6 години

Сринаха я държавата...Най-страшното е, че не им пука, да не кажа че изглеждат доволни от това

fallback