Архив: Reuters
fallback

Мария Габриел е била одобрена от всички комисиите на Европейския парламент, които я изслушаха вчера. Това все още е неофициална информация, официално им становището ще бъде оповестено на 4 юли, предаде bTV.

Очаква се Габриел да бъде утвърдена от сесията на ЕП следващия месец в Страсбург, както и от Съвета на ЕС.

Кабинетът "Борисов 3” номинира в началото на май евродепутатът Мария Габриел за еврокомисар на овакантеното от Кристалина Георгиева място.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пък реши да й даде ресор цифрова икономика и цифрово общество.

Две комисии на Европейския парламент я изслушаха вчера и реакциите бяха, че тя е добре подготвена.

Ако получи поста, Мария Габриел ще бъде еврокомисар по цифровизацията до средата на 2019 година. Тя ще бъде третият досега български представител в колежа на комисарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 6 години

Гледам биографията й на страницата на ГЕРБ-ЕНП: английски език - C1 (свободно владеене) ?!?!?!?!?! Руски - B1/2. Чувайки я как говори английски, не мога да си представя руският й на какво ниво е. Като цяло биографията й изобщо не блести, а е на изключително висок пост в сфера, за която няма компетентност. Със сигурност има много по-подходящи хора за позицията.

34

аман

преди 6 години

Да е жив а и здрава ограбват около 2 000 000 000 евра годишно за да издържат наркоманите от Брюксел ..ЕКсперти да докладват какъв точно пси активатор е поела тази мадама ..Автоматизирани системи създавани от години я приемат за" УНикално излъчваща" ..ВИжте специфично обемно излъчващо поле от тялото и на около доста метри от пси активаторчето..

33

Анонимен

преди 6 години

С тоя врат трябва да кара само коли с шибедах!

fallback