Снимка: архив, Reuters
fallback

Индонезийската полиция съобщи, че четирима затворници чужденци са избягали от затвор, намиращ се в Денпасар, столицата на курортния остров Бали, предаде Асошиейтед прес.

Смята се, че бегълците са се измъкнали през дупка в стена и дълъг 15 метра тунел с вода, който води към една от главните улици.

След избягалите е 43-годишният българин Димитър Николов Илиев. Той е излежавал седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления.

Другите трима са 33-годишният Шон Едуард Дейвидсън от Австралия, осъден на една година лишаване от свобода за нарушения на имиграционните закони; 31-годишният Сайед Мохамед Саид от Индия и 50-годишният малайзиец Ти Коко бин Ти Ким Сай, осъдени съответно на 14 и 7 години затвор за наркопрестъпления.

Бягството им било установено днес по време на сутрешната проверка в затвора Керобокан.

Бягствата от затвор са често явление в Индонезия, където местата за лишаване от свобода са препълнени, системата страда от недостатъчно финансиране, а в същото време се увеличава броят на осъдените за престъпления, свързани с наркотици.

Миналата седмица десетки затворници избягаха от препълнен затвор в Западна Индонезия, след като в резултат на наводнения паднаха стените на затвора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

neo5

преди 6 години

б-у-л-г-а-р б-у-л-г-а-р исках да напиша, дава го цензурирано :)

16

neo5

преди 6 години

Аааа *** ***, мед ми капе от сърцето, ние българите и това го можем добре, "Бягство от затвора" ряпа да яде :)

15

Наша гордост

преди 6 години

Димитър Илиев-Димака е наше момче доказало се в бизнеса по целия свят.След време достойният мъж заслужено ще заеме мястото си в парламента за да сподели с всички нас ценния си опит придобит в странство и затвора,рискувайки здравето и свободата си в името на светлото бъдеще!

fallback