Снимка: bgonair.bg
fallback

Идентификацията на жертвите след пожара в Лондон може да се окаже почти невъзможна. Това предупреди лондонската полицията, докато екипи на пожарната претърсват обгорелите останки на 24-етажната сграда.
Oще по темата


Властите в британската столица предупредиха, че броят на загиналите може да стане трицифрено число.

Един от първите разпознати, сред загиналите в огнения ад, е 23-годишният сирийски бежанец Мохамед Алхаджали.

Той живеел с братята си Омар и Хашем в апартамент на четиринадесетия етаж. Тримата мъже се разделили, докато коридора на етажа им се пълнел с дим. Мохамед успял да се обади по телефона на братята си, когато внезапно връзката прекъснала.

Кристос Феърберн пък е един от оцелелите в пламъците и разказва как успял да се спаси. 41-годишният мъж живеел на петнадесетия етаж и в опита си да излезе от горящата сграда припаднал от отровния дим. Той бил изнесен навън от пожарникар, който го намерил на четвъртия етаж на сградата.

И докато оцелели след трагедията и техните близки благодариха на пожарникарите и спасителите за героичните им усилия, то мнозина насочиха гнева си към политиците и общината с искане виновните за пожара да бъдат наказани.

Разследването според кмета Садик Хан обаче ще отнеме седмици и дори месеци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

инфо от въздуха

преди 6 години

Черна жестока военно терористична вражеска армада наближи подстъпите на МАРС е посланието от изгорената с нов тип обемно проникващо оръжие сграда подават въздуха който проучва инцидента.Само луди могат да строят високи сгради как ще ги ползвате като блокират тока

10

Анонимен

преди 6 години

След като е бил саниран блока за външен вид не са ли поставили пожарогасители на всеки етаж като минимално по 3 на етаж и то от по-големите по размери да могат на първо време да пръскат горящите плоскости що вътре що отвън от балкони и прозорци щот пожара върви нагоре и освен това по табло на етаж с пожарникарски инвертар кофи,лопати,лом и какво още там защитни якета,противогаз на всеки случяй заедно с дългия навит на руло ***,сметнато по 25 то би било от полза за тоз народ дето отвреме видял.

9

Анонимен

преди 6 години

ТО КЮМЮРА КАК ДА ГО РАЗЛИЧИШ В ПОЖАРА

fallback