Снимка: Reuters, архив
fallback

Датският парламент одобри вчера строги мерки срещу агресивната просия - мярка, която изглежда е насочена основно срещу роми от Източна Европа, предаде ДПА.

Законопроектът предвижда удвояване на наказанието за първо нарушение до 14 дни затвор. Нарушителите също така ще могат да бъдат осъждани на затвор, без преди това да им е отправяно предупреждение от полицията, каквато бе предишната практика.

Мярката има за цел да предотврати просията в пешеходни зони, пред супермаркети, на спирки, във влакове и друг обществен транспорт.

Депутатите обаче отхвърлиха предложението на популистката антиимиграционна Датска народна партия осъдените нарушители да бъдат депортирани.

Законът трябва да влезе в сила до края на юни, а през 2020 г. се предвижда да бъде направен преглед на въздействието му.

В датската столица Копенхаген има все повече оплаквания от агресивни просяци и незаконни лагери без водоснабдяване и канализация.

Тази година столичната полиция е разчистила вече 25 незаконни лагера. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Не затвор, а

преди 6 години

ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД под най-строг контрол с точно определена норма!Онова, което най не достига на тази категория същества, са трудовите навици. Ако не им се дават дарения наготово, те тръгват да грабят.При добро желание не е чак толкова трудно да се направи така, че да не е възможно един конкретен етнос да съществува, без да работи.Това ще реши повечето проблеми, създавани от тях.Агресивната им раждаемост? Не е по-агресивна от онази в Китай допреди половин век. Значи методика за справяне има!

17

Анонимен

преди 6 години

Че то от техните затвори изобщо няма и да искат да излизат.... Малко с пиенето е проблем, ама има да се пулят датчаните като видят как се прави вино от всичко дето ферментира. И казан за ракия с бързовар от бръснарски ножчета, кабел и две тенджери. А после ромката изтърсва 4-5 малки ромчета, които са датчанчета. Ха, честито с деЦките.

16

Анонимен

преди 6 години

Oоо, това е голяма бонус схема за нас - обикновените българи! Ромът отива в Дания, проси агресивно, но вместо да го депортират, го вкарват в затвора! И през това време не може да мърда и гарантирано не се завръща в България! ПРЕКРАСНО!

fallback