Снимка: архив, Reuters
fallback

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Facebook.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

пенко

преди 6 години

Българското журналистическо "човечество" затъпява в несъответствие със световното журналистическо затъпяване !!! САЩ -Русия и пак и пак...!!! Гъззпода и гъззпожи-журнагъсци,икономическият и финансов свят ,вече, има повече от един център !!! Пораснете над заплатите за "журналистороби" и бъдете нормални деца на народите си!!!Вие влиаете на мислите и решенията на "децата" от вашия народ и /днес/ обикновенно ги тласкате към гъзолизство !!!

115

Анонимен

преди 6 години

И затова сталиновата армия свърши в Берлин с "тактика" а хитлеровата свърши в небитието със "стратегия" :-). Стратегията определя изхода на една война, тактиката я подкрепя. Така, че победителя е по добрия стратег а не победения :-). Друг обаче би Сталин с още по-добра стратегия но това е друга тема ;-). И той не тръгва от Берлин, напротив той е "приятел". Което според мен е стратегия на квадрат. Да не цитирам Сун Дзъ.

114

Анонимен

преди 6 години

Казано на друг език, германските "стратези" разбират това което Сталин знае мноого преди тях чак като превземат Киев. И осъзнават, на живот и смърт, че им трябват и Сталиград и Москва ЕДНОВРЕМЕННО ако искат да бият сталиновите "тактици" :-))). И като покерджии почват да наддават, но със слаби карти в ръката. Кой тук е стратега и кой тактика :-)))???

fallback