116

пенко

преди 6 години

Българското журналистическо "човечество" затъпява в несъответствие със световното журналистическо затъпяване !!! САЩ -Русия и пак и пак...!!! Гъззпода и гъззпожи-журнагъсци,икономическият и финансов свят ,вече, има повече от един център !!! Пораснете над заплатите за "журналистороби" и бъдете нормални деца на народите си!!!Вие влиаете на мислите и решенията на "децата" от вашия народ и /днес/ обикновенно ги тласкате към гъзолизство !!!

115

Анонимен

преди 6 години

И затова сталиновата армия свърши в Берлин с "тактика" а хитлеровата свърши в небитието със "стратегия" :-). Стратегията определя изхода на една война, тактиката я подкрепя. Така, че победителя е по добрия стратег а не победения :-). Друг обаче би Сталин с още по-добра стратегия но това е друга тема ;-). И той не тръгва от Берлин, напротив той е "приятел". Което според мен е стратегия на квадрат. Да не цитирам Сун Дзъ.

114

Анонимен

преди 6 години

Казано на друг език, германските "стратези" разбират това което Сталин знае мноого преди тях чак като превземат Киев. И осъзнават, на живот и смърт, че им трябват и Сталиград и Москва ЕДНОВРЕМЕННО ако искат да бият сталиновите "тактици" :-))). И като покерджии почват да наддават, но със слаби карти в ръката. Кой тук е стратега и кой тактика :-)))???

113

Анонимен

преди 6 години

Защо са му на Сталин около 1000 танка срещу противник който не може да мачне и 200 и то в момент в който Вермахта е основно на западния театър :-) ??? Сталин *** ли е или друго ;-)?За атака основния удар се осигурява с огромно преимущество, спомагателния с преимущество другите са с ресурси за отбрана ;-).Какво има Румъния без което Хитлер ще капитулира още "преди 22 юни"? Т.е. танковите му армии стават купчини безполезно желязо. Подсказка - какво търси Хитлер в Сталинград ;-)???

112

Анонимен

преди 6 години

Това което си ми дал е МЕТРОВ ОБЗОРЕН РАДАР на ЗЕМЯТА. Това и казвам. Дал съм ДЕЦИМЕТРОВ радар, който е добавка на Х радара за управление на ракетите при въздушен задхоризонтен бой. Където "Стелта" следва да пази самолета, Ф35, от руските ракети "въздух-въздух". Но "стелта" е оптимизиран за Х-диапазона не за Л-диапазона, което е идентично с метровите радари от ЗЕМЯТА. Ей ти Коп, щом предпочиташ:ausairpower.net/APA-2009-06.html TR module frequency ... 1-1.5ГХц

111

Българин

преди 6 години

До Анонимен...Ако те докопам....Най-обичам юнаци русофили! Но след като се срещнем не са нито юнаци, нито русофили!

110

Гост+

преди 6 години

Чудя се Хитлер дали ги е поздравил преди 22 юни 1941?...Някой зюнае ли?

109

Анонимен

преди 6 години

А,ве пичове краварите заплашили Русия,че ще натиснат ядренато копче. Путин казал,че и той ще натисне тяхното.Северна Корея само това чака и ще запука западна Америка.Китай,Индия и Иран на коя страна ще застанат? Айде Русия ще ги прехваща с С-50.и ще ги праща на дъното на океана.А ми ние къде ще се денем?

108

Анонимен

преди 6 години

Аз те питам за 9-а на 22 юни, ти ми говориш какво се е случило. За какво и е на 9-а толкова танкова мощ ако ще се ОТБРАНЯВА :-)? Виж само какво има срещу нея - две румънски каруци с три немски стари камиона :-)))))).

107

Анонимен

преди 6 години

Губя си времето само а в момента е кът :-).bastion-karpenko.ru/t-50-rla-afar/Погледни по долу за активна фазирана решетка в Л диапазона. В тоя диапазон типично са навигационните системи, спътниковите и мобилните телефони.

106

Що така бе?

преди 6 години

Краварите са се обидили - вече не поздравяват.

105

Анонимен

преди 6 години

Боби това са радари за насочване а не за ОТКРИВАНЕ. Радарите за откриване са обзорни, те именно откриват стелта и после предават сигнал за насочване на ракетите. Но преди да ги насочиш трчбва да ги откриеш с П или нещо подобно. Х радара има малко разстояние. Ей ти едно образоващо филмче. https://youtube/watch?v=Ao2WwqSIzjE

104

SpaceX

преди 6 години

Кога беше тзои празник , аз разбрах само, че имаше протести в много градове на Русия и много арестувани защото са се възмущавали от голямата ширеща се корупция . каква корупция какви пет рубли в Русия , такова животно нема сказал Путин по шопски

103

Анонимен

преди 6 години

Боби в стратегията си слаб, няма как да оцениш Сталин, но историците са ти напълнили главата с клишета. Погледни все пак къде се намира 9-а армия. Опитай се да я оцениш като мощ, какво и противостои и после си задай въпроса за какво му е била тая армия там на Сталин ;-). Стратегията нанася удар по стратегическо слабо място на противника :-). Блиц-крига го е дефинирал още Сън Дзъ преди 2500 години и в него имам малко "стратегия" и много повече Икономика :-))).

102

въпрос

преди 6 години

До 1933 година Германия е била в такава криза,че на работниците е плащано по 5 пъти на ден и са пазарували веднага защото в края на деня заплатата им се е обезценявала.И изведнъж след като идва Хитлер на власт в Германия се изсипва океан от пари и започват да произвеждат всичко за собствена употреба,а не за износ-пътища от бетон,народен автомобил,жилища,оръжия и какво ли друго не!Който е дал тези пари той е платил войната!Хитлер е бил само пионка.

101

Анонимен

преди 6 години

Боби големия въпрос е защо руснаците имат толкова големи загуби. Но тоя въпрос е прекалено сложен и политически некоректен. Така, че верочтно ще мине поне още едно или две поколения преди да му се даде по-достоверен отговор. Не случайно ти давам примера с 9-а армия, просто я погледни на картата къде е и питай защо, но не мен ;-). Но или не ме разбираш или не искаш ;-).Така, че руските загуби са си на гърба на Сталин. Но по други причини а не поради общоприетото зомбиране на популацията :-).

100

Анонимен

преди 6 години

Ако отворите книга за войната написана на американския континент трудно ще намерите много информация за Източния Фронт. Така, че е разбираемо незнаенето къде са се развили най-важните битки на ВСВ. Те са или в Африка или Нормандия. Което не означава да се омаловажава помоща но чак да се определя като решаваща едва ли :-).

99

Анонимен

преди 6 години

Я *** да ни осветли за бройката на танковете докарани от Америка до Курск за най-голямата танкова битка до момента. Нещо не се сещам да се виждат Абрамс-и срещу немските танкове ;-)?

98

св.св.Маркс и Енгелс

преди 6 години

До Анонимен 132..." велика държава като Русия"...Ами той и СССР беше много велик,ама нещо не го виждам вече на картата...

97

Анонимен

преди 6 години

Боби метровите са тия на земята, на Нева-та, като тоя който свали Ф117 над Сърбия. Дециметровия е нещо ново и се разполага на челния ръб на самолетното крило и по разбираеми причини е трудно да е метров :-). Нямам време за лекции, държал съм изпити по радари :-).Сантиметровите са основните радари за цлеуказване и откриване и в момента - те са разположени на носа. "В военных целях радары X-диапазона используются для обнаружения самолетов"