Снимка: архив Reuters
fallback

Вчерашното земетресение с магнитуд от 6,3 по Рихтер, което удари край западния бряг на Турция, може да е изкуствено предизвикано, заяви кметът на Анкара.

Той дори призова да бъдат разследвани сеизмичните кораби, принадлежащи на други страни в тази зона, предаде "Хюриет дейли нюз".

Oще по темата

"Сега си мисля, че това може да е изкуствено земетресение. Не казвам, че със сигурност е, но има много сериозна вероятност", посочи кметът на Анкара, предава БТА.

"Казвам, че задължително трябва да се разследва. Имало ли е там някакъв кораб за сеизмични изследвания, който да е плавал в района на епицентъра? Ако да, на коя страна принадлежи?", добави той.

Не за първи път Гьокчек говори за "изкуствени земетресения", предизвикани от чуждестранни сили.

През февруари той каза, че земетресенията в западния окръг Чанаккале може да са организирани от тъмни външни сили, целящи да разрушат турската икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 6 години

гледам че има много отрицателни коментари но всъщност истината е някъде по средата , за цунамито в япония също се твърди че е предизвикано от Хамериканците

67

Анонимен

преди 6 години

Не е необходимо който и да вреди на просперитета на Турция. Тя си вреди сама, при това повече от добре. Също като българите.

66

Мънго Джери

преди 6 години

Имат си кмет с няколко сиви клетки в празното пространство над очите, които немогат връзка помежду си да направят. Просто *** за чудо и приказ, типичен последовател на исляма !

fallback