Снимка: архив, Reuters
fallback

В аудиопослание, което се твърди, че е на говорител на "Ислямска държава", последователите на организацията се призовават да извършат по време на Рамазана нападения в САЩ, Европа, Русия, Австралия, Ирак, Сирия, Иран и Филипините. Свещеният за мюсюлманите месец започна в края на май.

Аудиозаписът бе разпространен по канала на "Ислямска държава" в приложението за криптирани комуникации "Телеграм", предаде Ройтерс. Твърди се, че обръщението е на говорителя на групировката Аби ал Хасан ал Мухаджер.

Автентичността на записа не може да бъде потвърдена, но гласът е същият като в предишно обръщение, за което се казва, че е на този говорител.

В записа привържениците на групировката са приканени да действат самостоятелно срещу "вероотстъпниците и ренегатите". Изразът "вероотстъпник" се използва като обидно название на мюсюлманите шиити.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Тия са толкова прости, че не е истина. В Лондон 3-*** убиха 8 невъоръжени със зор. 2.66 на човек успеваемост. При такъв коефициент и бездарни изпълнения ви трябват няколко милиона доброволци за да имате някаква що годе приличен резултат. Следващият път да не мислите, че кметът ще дойде с баклава да ви усмирява?

8

Анонимен

преди 6 години

До А безАЩОТО ЩЕ Е ПОСЛЕДНОТО КОЕТО СА ИЗВЪРШИЛИ , ЕВРЕИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ

7

Анонимен

преди 6 години

Папата да ги мие, ама със свин.ски са.п.ун. Да въведат задължително използването му в Европа.

fallback