Снимка: Архив, Reuters
fallback

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че "сезонът на популизма в Европа е към края си", а свидетелство за това са резултатите от парламентарните избори във Великобритания, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ако лозунгите не се реализират, това поражда разочарование. Избирателите забелязаха, че Брюксел не може да бъде обвиняван за всичко. Изборите във Великобритания показаха, че сезонът на популизма е към края си. Така стана и във Франция, Австрия и Холандия", заяви Таяни в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

По думите му загубата на парламентарно мнозинство от премиера Тереза Мей означава, че преговорите за излизане на Лондон от ЕС няма да са толкова трудни.

"Перспективата за така наречения твърд Брекзит е блокирана. Важното е във Великобритания да има силно правителство, с което ЕС да води открит диалог, отчитайки това, че Лондон ще остане важен партньор за решаване на ключови проблеми, като например тероризма и миграцията", каза той.

По думите му най-важното условие при преговорите ще бъде да се запазят и гарантират правата на европейците във Великобритания, след като тя излезе от съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Не знам дали сезона на популистите е към края си, но знам, че сезона на глобалистите свърши ;)

14

Анонимен

преди 6 години

Причината да не са започнали граждански войни в Европа е циркаджийско-бездарното малоумие на атентаторите. Като започнат освен да се наси.рате, мажете и обвинявате в расизъм избиващите ви, друго не ви остава.

13

Анонимен

преди 6 години

Тоя ама мнооого се е объркал.популизма тепърва ще набира скорост.Човеците са прости и тепърва ще има да правят бели.Факта че най-големият популист в Европа (Боко-тиквата) го избират вече три пътие достатъчен.В другите неща може да сме последни в Европа но по-глупост сме номер 1 и чертаем бъдещето на континента.

fallback