Снимка: Reuters
fallback

Ще се борим и ще спечелим, заяви днес пред свои привърженици президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп каза това в реч на конференция на консервативното религиозно движение "Вяра и свобода", на фона на изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения внезапно миналия месец от него бивш директор на ФБР Джеймс Коми.

"Ние сме под обсада, но ще излезем от нея по-големи, по-добри и по-силни", обяви президентът на САЩ във връзка с разследването за предполагаема руска намеса в спечелените от него избори през ноември. Той отбеляза, че "окопаните интереси" във Вашингтон са срещу него, но подчерта, че това няма да го откаже да "направи онова, което е правилно".

Oще по темата

Онова, което си струва да се направи, не е лесно, "но ние знаем да се борим и никога няма да се предадем", обяви Тръмп.

Президентът на САЩ обвини демократите в Конгреса, че са обструкционисти, които спъват изпълнението на неговата програма, предаде Асошиейтед прес.

"Равнището на омраза" между политическите партии в Съединените щати е "отвъд всичко, което съм виждал", подчерта Тръмп.

Президентът на САЩ призова участниците в евангелистката конференция, сред които губернатори и кметове, да помогнат на републиканците да изпратят повече хора в Конгреса след изборите догодина. Сега имаме мнозинство от едва два гласа в Сената, където правилата позволяват на демократическото малцинство да блокира или спъва законодателната дейност, се аргументира той.

Президентът на САЩ повтори своето обещание да отмени и замени здравната реформа на своя предшественик Барак Обама, посочва БТА.

Иначе Тръмп се въздържа от коментари в Туитър по време на изслушването на Коми, отбелязва ДПА.

Говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията на бившия директор на ФБР, че президентската администрация е разпространила "чисто и просто лъжи" по негов адрес и го е оклеветила, предаде Асошиейтед прес.

"Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец", заяви лаконично тя.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми заяви, че е бил уволнен от президента Доналд Тръмп, за да бъде променен начинът, по който се води разследването за предполагаема намеса на Русия в изборите миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Коми допусна, че нещо в начина, по който е водел разследването, е карало Тръмп да се чувства под натиск и го е дразнело.

Откритото изслушване на бившия директор на ФБР пред сенатската комисия по разузнаването завърши. Очаквано с огромен интерес, то продължи около 2 часа и 40 минути.

Франс прес отбелязва, че Коми е отговорил с впечатляващо спокойствие и прецизност на десетките въпроси на членовете на комисията от Републиканската и Демократическата партия. Той обвини администрацията на Тръмп, че е изрекла "чисто и просто лъжи" по негов адрес и го е оклеветила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Американците да си се разбират кой е крив и кой прав, но този президент не може и няма да направи Америка велика!

11

Анонимен

преди 6 години

Тоз горкия стана президент на шега и сега няма идея какво да прави освен простотии

10

Циник

преди 6 години

Поредното американско шоу за заглавичкване на зомбитата. Тръмп направи такова густо на Военно промишления блок, че никой не може да го свали от този пост, освен Бог! Този бизнесмен положи основите на една страховита война в Близкия изток, война от която щатите ще спечелят трилиарди. След тази война държави като Иран, турция и Катар, просто ще спрат да съществуват.

fallback