Снимка: БТА
fallback

Корпусът на гвардейците на Ислямската революция - елитна военна иранска част, обвини Саудитска Арабия за днешните атаки в Техеран и се закани Иран да отмъсти на "терористите", предаде Ройтерс.

12 души бяха убити и 43 -ма ранени при нападенията срещу иранския парламент и мавзолея на основателя на Ислямската република аятолах Хомейни. Отговорност за атаките срещу шиитски Иран пое сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава".

Oще по темата
Заместник-командващият корпуса бригаден генерал Хосейн Салами обеща Иран да отмъсти на ИД и нейните съюзници. "Не се съмнявайте, че ще отмъстим за днешните атаки в Техеран - на терористите и на техните помощници и поддръжници", подчерта той.

В изявление елитната иранска военна част, чиято основна задача е да защитава режима в Техеран, отбелязва, че "е доказала в миналото, че отмъщава за всяка невинна кръв, пролята" в Иран.

Същевременно иранският външен министър пристигна днес в Анкара, където се очаква да бъде приет от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава АФП. Агенцията отбелязва, че за визитата, която се осъществява в разгара на дипломатическа криза в Залива, бе съобщено в последния момент.

Мохамад Джавад Зариф се очаква да се срещне с Ердоган, както и с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Катар може да продава евтина газ на Европа!Затова Русия създаде войната в Сирия, от там трябваше да минат тръбите.Затова сега Русия създава и конфликт с Катар, за да остане основен доставчик на горива за ЕС.

28

До 14

преди 6 години

А до този момент симпатизирах на Катар...

27

Гост+

преди 6 години

Жоро, да чакаме ли дядо Иван в БГ скоро? Ако ръснаците разпалват война в Близкия Изток, Тръмп защо не ги помири - нали беше току що там

fallback