Снимка: архив Reuters
fallback

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че при обиколката си из Близкия изток е предупредил да не се спонсорира "радикалната идеология" и всички лидери, с които се срещнал, са посочили с пръст Катар, предадоха Ройтерс и БТА.

"При неотдавнашното ми пътуване в Близкия изток заявих, че повече не може да се финансира радикалната идеология. Лидерите посочиха Катар - виж!", написа той в Twitter.

Oще по темата

Вчера Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Йемен, Египет и Малдивите скъсаха дипломатическите и прекъснаха търговските си отношения с Катар, като го обвиниха, че подкрепя тероризма.

Вчера Иран обвини САЩ в сценарий за ескалация на дипломатическа криза в Персийския залив след неотдавнашното посещение на президента Доналд Тръмп в Саудитска Арабия.
 
Вчера Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и признатите от Запада правителства на Йемен и Либия, прекъснаха връзките си с Катар, обвинявайки държавата, че подкрепя тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 6 години

AMI USA KAKVI SA?

53

Трол

преди 6 години

Не се е чуло да има катарец в ИДИЛ,но виж саудитци бол!!Атентатите от 11.09 ..11 саудитци и нито един катарец!Но.....явно саудитците са най-невинните винаги.С какво САЩ се различават от тях??С нищо!!!Навремето мразех палестинци и иранци,защото казват,че САЩ са най-голямото зло и са сатаната!Вече им вярвам...напълно.Те го доказват всеки ден.И не обикновените американци,то е ясно,че и те са роби на върхушката си.Върхушка,която приоритет и е да продаде оръжие за милиарди.Масови убийци

52

кристина

преди 6 години

катар е най-богатата страна в арабския полуостров, преди сауди искаха да завоюват катар и водиха война, но катар им се изплъзна.. сега катар е пак 'жертвеното агне', този път и на америка.. няма такъв филм, в който катар да подкрепя джихадистите.. всичко е сценарий на сауди и америка, някой трябва да вземе богатствата на катар .. с измама

fallback