Снимка: БТА
fallback

Мъжът, който нападна с чук полицай пред прочутата парижка катедрала Нотр Дам, е крещял при атаката: "Това е за Сирия", каза френският министър на вътрешните работи Жерар Колон, цитиран от ДПА.

Oще по темата

Нападателят носил документ за самоличност, според който е студент от Алжир, но тепърва трябва да се провери дали не е фалшив, каза министърът пред журналисти край катедралата.

Той потвърди, че атаката е извършена с чук, но каза, че нападателят е имал и кухненски ножове.

След нападението мъжът заявил, че е "войник на халифата", провъзгласен от джихадистката групировка "Ислямска държава" през юни 2014 г., каза източник, близък до разследването.

"Наблюдава се преход от тероризъм със сложни и най-съвременни средства към тероризъм, при който всеки инструмент може да послужи за нападение", отбеляза Жерар Колон.

Вътрешният министър похвали полицейския служител, прострелял нападателя: "Силите за сигурност са били нападнати, но ако не е била бързата реакция, е можело да бъдат нападнати и туристи".

Борбата срещу тероризма е приоритет номер едно за френския президент Еманюел Макрон, каза още Жерар Колон.

Случаят се разследва от антитерористичната прокуратура.

Със своите 13 милиона посетители годишно катедралата Нотр Дам в сърцето на Париж е една от най-атрактивните забележителности в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

ДА

преди 6 години

Тези са от бригадите на американската МАФИЯ

34

123

преди 6 години

Нападателят от Нотр Дам крещял: "Това е за Сирия!" ...Аха, ама само Колон го е чул, защото други казват, че крещал: "Това е за Либия!"А може да е крещял: "Това е заради Хилъри...или за Меркел или за Макрон" ...ама такова крещене не го чуват, нали!

33

Анонимен

преди 6 години

До Георги Георгиев 47Саудитска арабия не е съзряла нищо. Те като повечето държави по света са изпълнители, а не подстрекатели и не действат без да има ясна позиция от стана на подстрекателите.

fallback