Снимка: bgonair.bg

Безспорно терористичните актове ще дадат своето отражение върху изборите във Великобритания, заяви в студиото на "България сутрин" бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

"Много е удобно цялата вина за атентатите да се прехвърли върху службите за сигурност. По-важни обаче са политиките, които се провеждат. Изборите имаха съвсем друг акцент, но Тереза Мей се опита да прехвърли темата Brexit в политическото противопоставяне лейбъристи-консерватори", заяви той.

Любомир Кючуков коментира още, че е необходимо да се погледне към процесите, които предизвикват терористичните актове.

"От една страна стои разпадът на държавността в страните от Близкия изток, където се генерира ежедневно радикализъм и тероризъм, и от друга - проблемите в европейските общества: кризата, разделението, агресията, маргинализацията на младежи, които не виждат своята перспектива", коментира бившият зам.-министър на външните работи.

Той допълни, че атентатите във Великобритания са свързани предимно със стремежа на "Ислямска държава" да поема отговорност за подобни действия, тъй като те отлично се вписват в нейната идеология и обслужват нейните интереси за вътрешно разделение на обществата, създаване на страх и демонстрация на сила.

Криминалният психолог Калин Гайдаров коментира пред Bulgaria ON AIR, че атаките на терористите са знак, че в обществата има много проблеми, които остават неразрешени.

"Трябва да използваме тези трагедии и да се вгледаме в себе си, да се опитаме да станем по-добри и съпричастни", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase