Снимка: архив, Reuters
fallback

Египетските авиолинии (Egypt Air) обявиха, че прекратяват полетите си до и от Катар до окончателното решение на властите относно въздушните връзки между Египет и Катар, предаде ТАСС. В наземната навигационна служба обаче още не е получено съобщение от правителството за закриване на въздушното пространство на страната за катарски самолети, летящи до Египет или прелитащи транзитно над страната.

Oще по темата

По-рано днес Etihad Airways, Emirates от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и нискотарифната авиокомпания Flydubai обявиха, че спират от утре сутринта полетите си до и от Катар, след като ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн решиха да затворят до 24 часа въздушното си пространство и сухопътните и морски граници в Катар, обвинявайки го в подкрепа на тероризма.

Катарските авиолинии (Qatar Airways) съобщиха в официалния си сайт, че спират всичките си полети до Саудитска Арабия, предаде Ройтерс.

Мярката е взета, след като ОАЕ, Саудитска Арабия и Бахрейн прекъснаха връзките си с Катар по обвинения, че дестабилизира региона и подкрепя тероризма. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

gt

преди 6 години

САЩ разсипаха Ирак , потрошиха Сирия сега дойде ред на Катар . Въпреки че всички знаят че Саудитска арабия е главния спонсор и идеолог на терористите.

16

Анонимен

преди 6 години

КАТАРСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА БОКО МУ БЯХА ОБЕЩАЛИ ДА СТРОЯТ МАГИСТРАЛА КАПИТАН АНДРЕЕВО - РУСЕ. К`во стана? ОЩЕ ТОГАВА МАЙ СЕ РАЗСЪХНА РАБОТАТА.ПОНЕ ДА БЕШЕ ИМ ПРОДАЛ РЕАКТОРА.

15

Анонимен

преди 6 години

Шест държави прекъснаха дипломатическите си отношения с Катар по обвинения, че дестабилизира региона и подкрепя тероризма. Беше ли намерено произведено в Бг оръжие в складове на дихадисти? През любимия на *** Катар ли мина? Еднокнижният да не ми отвлича вниманието с глупави паспорти, а да каже ясно как без негово знание това оръжие е стигнало до терористите?

fallback