Снимка: архив, Reuters
fallback

Руските военноморски сили са изстреляли от източната част на Средиземно море четири крилати ракети по обекти на джихадистката групировка "Ислямска държава" в района на град Палмира, Централна Сирия. Всички набелязани цели са били поразени, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Ракетите "Калибър" са били изстреляни от фрегатата "Адмирал Есен" и подводницата "Краснодар" от руските военноморски сили.

Те поразили укрития в района на Палмира, където "Ислямска държава" прехвърлила тежка техника и бойци, изтеглени от северния сирийски град Ракка.

Военните командвания на Съединените щати, Турция и Израел са били уведомени своевременно за предстоящите ракетни удари, обърна внимание руското министерство на отбраната.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

do 219

преди 6 години

"Само не е ясно защо трябва да целиш Палмира от Средиземно море, след като имаш самолети в Тартус."Много просто, за да покажат на такива необразовани като тебе, че могат да те целят от другия край на планетата и да те улучат, а не като краварите със "колатерални загуби" Не че ги обичам путиноводите, ама оръжие могат да правят!

137

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 222Смешник, само неадекватните "българи" дето си мислят че руснаците им са братя харесват руснаците.

136

Анонимен

преди 6 години

Гледам на тубата как Руските ракети поразяват целите и 99% от коментарите на хората от различни краища на света са изключително позитивни. Наистина ли в БГ като чета тук хората толкова мразят руснаците или това е чисто злобата и ниското самочувствие на една неадекватна нация която не си знае къде и е мястото на тази планета.

fallback