Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Това, което видях от случилото се в Кабул е почерк по-скоро на "Ислямска държава", отколкото на местните талибани. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" анализаторът Мартин Табаков.

Oще по темата

Мощна експлозия разтърси Кабул тази сутрин. Най-малко 80 души загинаха, а над 300 са ранените, след като кола бомба се взриви в дипломатическия квартал на афганистанската столица - на метри от българското посолство.

По думите на Табаков пред Bulgaria ON AIR самите талибани едва ли имат технологията да извършат този атентат.

"В манталитета им е заложено да се опитват да се покажат пред афганистанския народ като хора, които се борят срещу правителството и чуждите военни сили, включително и американските", твърди той.

И продължи, че една подобна атака, в която загиват цивилни не би се вписала в сюжета на местните талибани в Афганистан. "Ще ги направи да изглеждат като терористи, каквито са, отколкото като хора, които имат идеалистични цели", допълни анализаторът.

Според Мартин Табаков колкото повече "Ислямска държава" губи своя териториален периметър в Сирия, Ирак, Либия, толкова повече тя ще започне да води алтернативно съществуване, каквото е проявявала и "Ал-Кайда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

И като ги подгонят местните ще трябва да им пращат крилати рекети за офейкване тип дедо Кашелей след като видял как баба Яга се изнася като стане напечено положението.

3

бг

преди 6 години

Атентатът в Кабул- последно сбогом за истинския ционистки приятел Збигнев Бжежински.

2

д

преди 6 години

Абе хора ,вчера гледахте ли реабилитацията на режима на Кадафи по БНТ.Тия съвсем се окензаха.Излезе,че Катар ни е купил с някакви милиони за тия медици После се чудете що арабите ни налазиха..Оплюха Саркози ....Пълна бутафория.Реабилитация на цоциализма и осъдения Кирчо Киров и Гоце .Само Паси какво правеше в тоя филм ,ама той е навсякъде.

fallback