fallback

Няма никакви факти в подкрепа на отправяните срещу Русия обвинения за изборна намеса или гонения срещу гейовете в Чечения, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Франс прес.

Oще по темата
"Не виждаме никакъв конкретен факт за хакери или за намеса в изборите на почти всички западни държави, или за нарушения на човешките права на представители на общността ЛГБТ в Чечения или другаде в Русия", заяви Лавров на пресконференция ден след срещата на президентите на Франция и Русия.

"Нито един конкретен факт", повтори Лавров и добави: "Ако имаше конкретни факти, ако имаше имена, нашите отговори щяха да са конкретни."

По думите на руския дипломат №1 Русия няма нищо общо с огромното мнозинство от тези обвинения". Повод за коментара му стана историята на хомосексуалист, избягал от гонения срещу хора от ЛГБТ общността в Чечения и акостирал във Франция.

"Чеченецът, който от вчера е на френска земя, днес вече е свободен човек", каза радостно пред АФП зам.-председателката на организацията асоциацията SOS хомофобия" Вероник Годе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

До байхейсТова, че в Саудитска Арабия е така, оневинява ли Кремъл?

51

Анонимен

преди 6 години

Лавров си е баш майстор на лъжите. По-добър е в това дори от Путин!

50

байхейс

преди 6 години

В Саудитска Арабия хомосексуализма е престъпление което се наказва със смърт - обезглавяват ги на пазарния площад и след това откриват пазара !защо гнусните западни двуличници не попитат за правата на хомосексуалистите в Саудитска Арабия !!!???

fallback