Снимка: Reuters, архив
fallback

17-годишен сириец бе арестуван от германската полиция за планиране на самоубийствен атентат в Берлин, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Oще по темата
Заподозреният бил задържан в района Укермарк, провинция Бранденбург, североизточно от германската столица, съобщи регионалният министър на вътрешните работи Карл-Хайнц Шрьотер. Той отбеляза, че сред събраните срещу тийнейджъра доказателства е негово съобщение до майка му, в което той споменава за терористичен заговор, предаде БТА.

Германия е в повишена тревога, откакто тунизиецът Анис Амри уби 12 души при атентат с камион срещу коледен базар в Берлин през декември. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Лакиран Eвротолераст

преди 6 години

КАК е възможно това?!? Сириец да извършва бомбени атентати! Първо на първо, сирийците са мюслюмани и нещастни бежанци, а Исляма е Религията На Мира! Това е абсурд! Най-вероятно е имал разни възпламенливи и избухливи материали около себе си просто защото е искал да сготви някоя автентична сирийска мохамеданска гозба за да покани неверниците неблагодарни на Ифтар Вечеря послучай Рамазана! Пуснете момчето на свобода, не бъдете расисти и ислямофоби!

3

Сурай

преди 6 години

Такава е била волиата на Аллах тоз път

2

Анонимен

преди 6 години

Загадка е това поведение на ислямистките лидери(ако има такива).Германия прибира бежанци ,а те организират безредици , нема логика .Този вариант го отхвърляме и остава КОЙ : КГБ.

fallback