Снимка: Reuters, архив
fallback

Около 10 000 мигранти бяха спасени от сряда до събота край бреговете на Либия, а най-малко 54 са загинали в опит да достигнат до Европа по море, съобщиха службите за брегова охрана на Италия и Либия, цитирани от Франс прес.

Вчера тунизийската армия е спасила 126 мигранти от Субсахарска Африка от бедстващ плавателен съд край бреговете на Либия.

В петък над 1230 мигранти бяха качени на либийски кораби и върнати в Триполи и Сауия, а 2200 бяха качени на военни и търговски кораби, координирани от италианската брегова охрана и откарани към Италия.

Вчера италианската брегова охрана съобщи за 10 намерени трупа, а през предходните дни бе съобщено за още 44 загинали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

?!

преди 6 години

От сряда до събота са спасени 10 000 мигранти... Значи ако влизат в Европа по 10 000 за четири дни (и то само от Либия!), много скоро Европа ще стане ислямско място

12

анонимен

преди 6 години

1200 върнати в Либия, а 2200 в Италия! Какво търси италианската брегова охрана край бреговете на Либия?! Защо ги кара в Европа? После реват, че има атентати!

11

Анонимен

преди 6 години

Средиземно море наистина се проявява като една полупропусклива мембрана, при която се наблюдава пренос на по-разредената среда към по-концентрираната, до постигане на равновесие и осредняване на равнището на живот от двете страни на мембраната.

fallback