Снимка: архив, Reuters
fallback

Над 60 000 мигранти са стигнали до бреговете на Европа досега през 2017 година според Международната организация по миграцията, цитирана от Асошиейтед прес. Това е значително намаление в сравнение със същия период на м.г.

Базираната в Женева агенция на ООН съобщи, че точната цифра на добралите се по море до Европа е 60 521 мигранти, като 80 на сто от тях са слезли на италианските брегове. Останалите са пристигнали в Гърция, Кипър или Испания.

Тази статистика не включва още около 6000 мигранти, спасени в Средиземно море тази седмица от вторник до днес.

Най-малко 1530 души са намерили смъртта си в морето през тази година, не успявайки да достигнат обетованата земя. Най-много удавени има във водите между Либия и Сицилия. Техният брой е по-голям, отколкото за същия период м.г.

За периода януари-май 2016 г. според организацията в Европа по море са пристигнали 193 333 мигранти и бежанци, а загиналите по пътя са 1398.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Каназирев

преди 6 години

Този развой на нещата може да ни радва нас българите,че поради строгите мерки които взеха България, Сърбия и Унгарияза охрана на границите си , притока на тарамбуки по суша рязко намалява и се пренасочва към западните страни граничещи със Средиземно море !

12

Emo

преди 6 години

Стреляш на месо като ги видиш отдалече да прииждат с лодки, корабчета и т.н. Ей така, да си знаят, за добре дошли.

11

Мдаа...

преди 6 години

Регресът на белия човек-от бял рицар с кръст на гърдите и меч в ръката до бяла овца, която мисли,че ще спре вълците с блеене. Просим си унищожението.А някога дедите ни прекосиха 2 континента и Дунава на кон; и макар малобройни,пак мачкаха Византийската империя!

fallback