Снимка: Reuters
fallback

Пробив в мерките за сигурност са основаната причина, за да успее терористът, който уби 22 души при нападение в "Манчестър Арина" след концерта американската поп звезда Ариана Гранде, смята ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба.

Oще по темата
"Наистина става дума за терористичен акт и в това никой не трябва да се съмнява, но по своята характеристика той напомня и е почти идентичен с терористични актове, извършвани в близкото минало. Такова беше и нападението в "Батаклан" във Франция, така че имаме едно почти пълно съвпадение като методология за извършване на терористичен акт“, коментира той пред БНР.

Той смята, че за пореден път мерките за сигурност не са дали нужния резултат, въпреки че специалните служби на Великобритания нееднократно и то включително и в последните дни предупреждаваха, че в страната има сигнали, че може да бъде извършен терористичен акт.

Според експерта терористът е постигнал целта си, защото атентатът е насочен към най-чувствителната част на обществото - децата, което по своите резултати като поражение предизвиква най-голяма болка и тревога за бъдещето.

"Очевидно тук има елемент на предварителна подготовка, защото за този и останалите концерти на тази изпълнителка се знае отдавна. На тези концерти се събират много хора. Търсен е ефектът за големи поражения върху човешка маса, предизвикване на сериозна паника и тежък психологически ефект върху обществото", коментира Киров.

Той е убеден, че при този случай явно мерките за сигурност и в самата зала при влизане и напускане не са били на необходимото ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Наблюдател

преди 6 години

Не "мерките за сигурност" са виновни, а че си ги приеха и отгледаха съвсем доброволно ислямистите! Построиха им джамии където ги надъхват с омраза към държавата и християнската ценностна система! Залъгваха се с т.н. "интеграция"! Е това са послидиците и! Каквито и мерки за сигурност да взимат немогат да предотвратят всички! Истинските проблемите са на политическо ниво! Залъгват хората че исляма може да е мирулюбив! "Цената" обаче както се вижда я плащат най-невинните!

19

Анонимен

преди 6 години

Много били деца изпратени на концерт или насочен терор акт срещу деца,че как тогава са продавали билети за деца,за непълнолетни без лични документи заедно с присъствието на родителите,които представят лични документи и акт,че те са родители на определено дете,както се пътува по транспорта,ако е групово посещение с присъствието на възрастни и лични документи на организиралия посещението и акт за раждане на всяко дете с разрешение за посещение от родители и упълнощение за ескурзията на пълнолетен.

18

Анонимен

преди 6 години

Охраната на стадиона е била.перфектна, затова терориста се е взривил във фоайето!

fallback