Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Забавянето на преговорите по спасителната програма на Гърция няма да е фатално за сделката. Това коментира журналистът от БНР Лъчезар Вълев в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Гърция има всички предпоставки да постигне едно от предизборните обещания на Сириза, а именно - възможността за разсрочване на държавния дълг. 

Последният пакет мерки, които Гърция договори с международните си кредитори, влизат в сила от 2019, което ще даде глътка въздух на страната. Например, мярката за намаляване на пенсиите с 18% влиза от 2019, а следващата ключова мярка  от този пакет с падането на тавана на необлагаемия доход влиза в сила през 2020, обясни журналистът. 

С оглед на сигналите в Европа, идващи от страна на Меркел и Макрон за разсрочване на дълга, на загубата на популистите на Стария континент, както и на предстоящите избори в Германия, Атина може да се окаже в силна позиция. 

Целият разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

Всеки който не иска в станата му да се случват ислямски атентати е популист. Като Орбан примерно. Както и всяко сексуално неориентирано лекке с психични отклонения като Макрон е правилният и успешен лидер. Има нещо много гнило и сбъркано тук.

fallback