fallback

Общ преглед

Полицията в Манчестър съобщи, че при експлозията в концертната зала в центъра на града са загинали 22 души. Сред жертвите има деца. По уточнени данни броят на ранените наближава 60, съобщи Би Би Си.

"Ислямска държава" пое отговорност за терористичното нападение в Манчестър, съобщи иракският интернет портал "Ахбар Ирак", цитиран от ТАСС.

Атентатът в Манчестър е бил извършен от мъж, който детонирал взривното устройство, което носел със себе си.

"На този етап смятаме, че нападението снощи е било извършено от един човек", заяви началникът на градската полиция Иън Хопкинс.

"На първо място трябва да установим дали той е действал сам или е бил част от мрежа", добавил той.

Хопкинс потвърди, че нападателят е загинал при експлозията.

"Смятаме, че атентаторът е носел самоделно взривно устройство, което е детонирал, причинявайки това зверство", посочи полицейският началник.

В залата „Манчестър Арена“ се е състоял концерт на американската певица Ариана Гранде. Присъствали са основно младежи.

Полицията разглежда случилото се като терористичен акт.

Oще по темата

Взривът е станал не в самата зала, а отвън – когато хиляди зрители са тръгнали към изходите след концерта. Британската транспортна полиция съобщи, че експлозията е станала във фоайето на „Манчестър Арена“.

Първият сигнал в полицията е получен в 22,35 ч. местно време. Очевидци казват, че са чули силен трясък, приличащ на експлозия. Полицията е отцепила района. Била е евакуирана намиращата се наблизо гара „Виктория“.

Взривът в зала „Манчестър Арена“ е най-кървавият терористичен акт във Великобритания след експлозиите през юли 2005 г. в Лондон, при които загинаха 50 души.

Пострадали разказват, че в тях са попаднали парчета от шрапнели.

На много от пострадалите помощ е била оказана на място, но 59 души, получили по-сериозни наранявания, са били откарани в шест болници в града.

Британската премиерка Тереза Мей обяви, че свиква в 9 ч. местно време в Лондон заседание на извънредната правителствена комисия COBRA заради взрив на концерта в Манчестър. Тя нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.

Консерваторите, лейбъристите и останалите по-големи партии прекратиха своите предизборни кампании преди изборите, насрочени за 8 юни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

БЪЛГАРИН НА 65Г.

преди 6 години

ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ УЖАСНО , КОЛКО ПЪТИ ВЕЧЕ СТАВА? И НА КРАЯ САМО АНАЛИЗИ ОТ МЕДИИ. А РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ПРАВЯТ ДЕКЛАРАЦИИ И ОСЪЖДАТ ТЕРОРИЗМА ,КАКТО И МН АНАЛИЗАТОРИ КОИТО ПРАВЯТ КАРИЕРА. НЕДОПУСТИМО Е СИЛНА ЕВРОПА ЗАЕДНО СЪС САЩ ДА НЕ УНИЩОЖАТ ТОВА ЗЛО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! САМО ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА ТОВА ЩЕ Е СРИНАТО СЪС ЗЕМЯТА. СЪСИПВАТ НИ ЖИВОТА ,ЦЕННОСТИТЕ , ЦИВИЛИЗАЦИАТА НИ , ДЕЦАТА НИ! НЕ РАЗБИРАМ ТЕЗИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ. НЕ ХАРЕСВАМ ХИТЛЕР , ЧЕ Е ЗЛОДЕЙ , НО ПРИ НЕГО ТОВА НЕ СТАВА.

116

Вяра Димитрова

преди 6 години

Няма какво да се чудят!Щом напълниха градовете си с араби -това трябва да се очаква.Тези хора не подлежат на интеграция.Те си мислят ,че светът трябва да се съобразява с тях.Крайно време е да им се покаже, че светът няма намерение да ги търпи повече.

115

Анонимен

преди 6 години

пуснаха вълка в кошарата,сега го пазат в ъгала да не набара безащитните агнета

fallback