Снимка: архив, Reuters
fallback

Датски съд осъди тийнейджърка на шест години затвор, два дни след като бе призната за виновна за опит за извършване на терористичен акт чрез планиране на бомбени атентати срещу две училища, когато била на 15, предаде Асошиейтед прес.

Съдията от Окръжния съд в Холбек Педер Кристенсен заяви, че Наташа Колдинг-Олсен, сега 17-годишна, е приела исляма през 2015 г., възнамерявала е да извърши нападения, включително срещу еврейско училище, и е притежавала химически вещества.

По време на процеса тя признала, че е влязла в контакт с хора, за които мислела, че са радикално настроени.

Във вторник беше призната за виновна. Прокуратурата поиска тя да бъде настанена в лечебно заведение за хора с психични проблеми, но съдията заяви, че не намира "напълно подходящи основания" за това.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

И 50 камшика на голо.

12

Анонимен

преди 6 години

Не всички мюсюлмани са терористи,но всички терористи са мюсюлмани.За това всички мюсюлмани в Европа трябва да бъдат поставени под специален надзор.Болшинството от терористите са френски,белгийски германски и шведски граждани с мюсюлмански имена и произход.Има и чернокожи от централна Африка.А тези,които са европейци винаги са приели исляма.

11

:((

преди 6 години

Ако това се беше случило у нас, с момичето щеше да разговаря психолог, после щяха да я върнат на родителите й, а наказание щяха да отнесат класната й ръководителка, директорът на училището и още Бог знае кой, само защото е минал по улицата край училището и не се е сетил да провери по някакъв начин дали пък вътре няма ученичка, която да е приела исляма и да сее настроила радикално.Ако някой непълнолетен беше взривил у нас няколко училище, и с него щеше да се процедира по гореописания начин!

fallback