Снимка: архив, Reuters
fallback

Средните нетни заплати /без данъци и добавки/ миналата година в 21 африкански страни са били по-високи от тези в Сърбия, а в 12 държави са били по-ниски, заяви пред белградската агенция Бета директорът на Мрежата за подкрепа на бизнеса в Сърбия Драголюб Раич.

Той посочи, че през 2016 г. средната заплата в Сърбия е възлизала на 397,49 долара или 46 097 динара.

По-високи заплати от сръбските граждани миналата година са получавали работещите в Ангола, Либия, Замбия, Лесото, Република Южна Африка, където заплатите са от 1 806 долара до 1126 долара.

По-високи заплати отколкото в Сърбия има също в Либерия, Намибия, Габон, Конго, Ботсвана, Джибути, Танзания, Мозамбик и Зимбабве, където заплатите са от 998 долара до 397,78 долара, заявил Раич.

Средната заплатата в Сърбия е била по-висока от заплатите в Нигерия - 230 долара, Сомалия - 202 долара, Уганда - 164 долара, Египет - 158 долара.

Тези данни сочат, че концепцията за развитие в Сърбия трябва спешно да се преразгледа, тъй като Сърбия по състояние на икономиката си е на нивото на средно развитите африкански страни, в които цари беззаконие и корупция, оцени Раич.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 6 години

pichete za balgaria

53

До Димитър

преди 6 години

Димо явно не си ходил до ЮАР, има доста Българи които живеят там.Че положението е зле зле е, но не е много по зле от БГ. Ако не си излизал от БГ да ти кажа че доста пътувам и ние сме светлинни години зад Европа, без да се обиждаме просто е факт. Ако не си ходил в Сърбия ще ти кажа че те ще се оправят, може да има криза и там но са на оправяне. Туризма им бумти с Германци, Скандинавци и Французи.

52

Гост+

преди 6 години

И тебе да те избомбят и ти ще си зле. Виж ти ние българите как се уредихме - за завиждане сме - цъфнахме и вързахме - само дето от хубаво се стопяваме

fallback