Снимка: Reuters
fallback

Руски гражданин бе осъден на пет години затвор в Естония за шпионаж в полза на Русия, предаде Франс прес, като се позова на местни медии.

Артьом Зинченко, на 30 години, живеел в балтийската република от 2013 г. Той бе признат за виновен от съд в столицата Талин по обвинения, че е предавал поверителна информация на руското военно разузнаване (ГРУ), заплашвайки националната сигурност на Естония.

Напрежението между Запада и Русия се засили през последните години на фона на конфликтите в Украйна и Сирия. Миналата година НАТО реши да разположи войски в балтийските републики и Полша в отговор на руските действия в региона.

Естония, Латвия и Литва придобиха независимост от Съветския съюз през 1990-1991 г. През 2004 г. трите балтийски републики бяха приети за членове на НАТО и Европейския съюз.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

До 5В НАТО-вските държави има много пари, свобода, демокрация и човешко достойство.Все неща, които са остро-дефицитни в псевдо-империята на съвремените фашисти - кремъл. В днешната кална локва на север от Монголия не е лесно да се живее, трябва да си в постоянен алкохолен делириум. Добре, че са велики и си имат велики препарати за почистване с двойна употреба - хем чистиш ***, хем си пийваш сладко-сладко.. ;))

11

5

преди 6 години

Какво има там за шпионаж ха ха

10

Анонимен

преди 6 години

Малко му е!!! За такава дейност се полагат десетилетия каторга и то при най-строгите и лишени от удобства условия! Пък и нищо не се знае, при подобни обстоятелства дали изобщо би доживял излизането си.. Все пак никой не обича предателите!!!

fallback