Папа Франциск. Снимка: архив, Reuters
fallback

Папа Франциск разкритикува наричането на най-голямата неатомна бомба на САЩ "Майката на всички бомби". По думите му думата "майка" не трябва да се използва за название на оръжие, предаде Ройтерс.

Американските военновъздушни сили пуснаха такава бомба, чието официално название е Джи Би Ю-43 Би миналия месец в Източен Афганистан върху бойци, за които се предполага, че са били от "Ислямска държава".

Прозвището "Майката на всички бомби" бе широко използвано след операцията на пресконференции и в репортажи, посветени на нея.

"Хвана ме срам, когато чух това име", заяви Франциск пред аудитория от студенти. "Майката дава живот, а тази дава смърт, и ние наричаме това устройство майка. Какво се случва?"

Папата се очаква да се срещне с американския президент Доналд Тръмп на 24 май. Срещата може да се окаже неловка предвид противоположните им позиции по въпросите на имиграцията, бежанците и промените в климата, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

"непроверени новини" ;) папата явно не е наясно с некои идиоми в английския език. предполага се че според "ройтерс", цитирана от сабахлянбеге , папата предпочита названия като "цар" , "батюшка" , и прочие. щото нали "отец всех бомб" би требало да го агресира повече, нали триединството ала бала.

44

до дядото в бяло

преди 6 години

А че пипате деца не ви е срам?

43

карина

преди 6 години

Тези думи на папата са най-адекватното нещо, което съм чула като мнение по въпроса за "великата" бомба.

fallback