Доналд Тръмп и CNN. Една драматична афера между американския президент, едва минал първите си 100 дни в Овалния офис, и медиите зад Океана.

Именно тези първи 100 дни са причината за поредния конфликт между президента Доналд Тръмп и най-големият му враг – медиите.

Екипът на президента е направил умилително клипче за резултатите от първите му 100 дена. CNN обаче отказват да го излъчат, именно заради негодуването на Тръмп срещу "фалшивите новини".

Внимание в 30-секундното видео е отделено на фалшивите новини. Сякаш вдъхновени от Хичкок, създателите на клипа са написали "Fake news" с червено, на фона на няколко телевизионни журналисти от най-големите медии в страната. Включително Уолф Блитцер от CNN.

Медията защити решението си в... Twitter. Любимата социална мрежа на Тръмп.

"Мейнстрийм медиите не са фалшиви новини, следователно рекламата е фалшива. Спрямо нашата политика (клипът) ще бъде приет, само ако тази част бъде премахната", настояват от телевизията.

В отговор Майкъл Гласнър, изпълнителният директор на комитета за кампанията на Доналд Тръмп нарече действията на CNN: "Чисто и просто цензура".

"Отказвайки нашата реклама, CNN доказаха, че подкрепят цензурата, че е пристрастна и се страхува от насрещната гледна точка", заяви Гласнър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase