Снимка: Архив, Reuters

Мнозинството британци съжаляват за резултата от референдума на 23 юни 2016 г. в полза на излизане от Европейския съюз. Това показва допитване на "ЮГав", публикувано днес във в. "Таймс" и цитирано от Франс прес.

На въпроса "Как преценявате от дистанцията на времето: правилно ли бе или грешка Обединеното кралство да гласува да напусне ЕС?" 45 процента от запитаните отговарят, че съжаляват за избора на Брекзит, 43 на сто продължават да го смятат за правилен, а 12 процента нямат мнение.

За първи път мнозинство участници в анкета изразяват отрицателно отношение към резултата от референдума, отбелязва "Таймс" и подчертава, че темата продължава да предизвиква разделение в страната.

Сондажът показва, че 85 процента от гласувалите за излизане от ЕС са доволни от избора си, а 89 на сто от подкрепилите оставане в съюза продължават да смятат, че резултатът от референдума е трябвало да бъде друг.

По отношение на икономическите последици 39 процента от участниците в допитването казват, че вън от ЕС Великобритания ще е в по-лошо положение, отколкото ако е част от него, а 28 процента са на мнение, че финансите на страната ще се подобрят.

Тридесет и шест процента от британците очакват влиянието на страната им в света след Брекзит да отслабне, а 19 на сто смятат, че то ще се засили.

Близо 52 процента от британците гласуваха на референдума за излизане от ЕС.

/БТА/

Коментари Напиши коментар

26

Крали Марко

преди 5 години

Едва ли е добро решение да не може да отидеш свободно в съседна Франция да изпиеш едно кафе или на ресторант. Или пък в някоя друга държава от ЕС.Обичам Русия ,но съм щастлив че сме част от ЕС. Няма черно и бяло. Има нюанси.

25

GB

преди 5 години

Няма за какво да съжаляват! Взеха най-доброто решение. Затова са Велика Британия. Не участват в най-големия провал в човешката история.

24

Анонимен

преди 5 години

Съвсем скоро не само ще съжаляват, но и ще реват. Играха го хибридни войни в кремълските войни срещу ЕС, но идва време сметката да се плати. А насъбраните *** от бившата британска общност ще превземат скоро държавата. Добре дошли в Британската Джамахирия.