fallback

Общ преглед
Сто активисти от правозащитната организация "Амнести интернешънъл" позираха днес като Статуята на свободата пред американското посолство в Лондон, за да отбележат първите 100 дни от управлението на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.

"Скандално и срамно е, че президентът Тръмп толкова малко го е грижа за човешките права", заяви британският филиал на "Амнести интернешънъл".

Позиращите като Статуята на свободата протестиращи държаха надписи "Бежанците са добре дошли" и "Няма забрана, няма стена".

"В разстояние само на 100 дни президентът Тръмп нанесе безкрай вреди на и без това недотам съвършената репутация на САЩ в спазването на човешките права", каза Кейт Алън, директор на британския филиал на "Амнести интернешънъл".

"Ако Статуята на свободата е израз на нещо, то е готовността за предоставяне на убежище на хора, прогонени от войни и нетолерантност", добави още Алън.

Един протестиращ, облечен като Статуята на свободата, имаше и пред американското консулство в Северна Ирландия, а подобен протест е планиран за събота пред американското консулство в Шотландия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

9, какви точно евреи са Амнести, след като през ден се занимават да обвиняват Израел?

7

байхейс

преди 6 години

"Амнести интернешънъл" .... евреите са развързали кесиите види се

6

Таси

преди 6 години

Нали продължава войната,защо протестират сега?Повече война повече бежанци,сега иска и Корея да удари.Тия правозащитници знаят ли изобщо какво искат?Няма угодия,Дони,на протестърите,каквото и да направиш,все ще протестират.

fallback