Снимка: архив, Reuters
fallback

Севернокорейски официален сайт предупреди САЩ, че ще бъдат "заличени от лицето на Земята", ако започнат война на полуострова, предаде Франс прес.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният уебсайт "Уриминзокири" публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война.

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне "огромна грешка", ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела "незабавна контраатака" след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака, казва сайтът, "светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Отвратен

преди 7 години

Трябва да си луд да застанеш с камък в ръка срещу най мощната военна машина в света.Дори няма да осъзнае какво става и от къде му е дошло.Прасето скоро ща разбере с кого си има работа.

158

до Боби

преди 7 години

Чета ти глупостите от 2-3 дена.Чел недочел ,но не си прочел най-важното.ООН през 2006 г наложи военно Ембарго на СК. Имат стари вносни оръжия от времето на Ким Ир Сен.Всичко останало си я тяхно производство .Ракетите им са от типа ФАУ 2 ,тромави и лесни за противоракетния щит.Русия никога не е продавала оръжия на СК по 2 причини.Първата нямат пари да си го позволят .Втората-Чувал си за Руско-Китайската война ,ако не прочети.По времето на СССР Русия не продава оръжия на Китай и техните съюзници .

157

u4en

преди 7 години

Какъв ядрен удар от С.К бълнувате ! Дори да изстрелят ракета.тя се засича на секундата от спътник. Лети по балистична орб. а евентуален ядрен взрив има на няколко метра над земята. Това са мин. 20-30 мин. Ще я свалят 100 пъти до тогава! Тогава няма ядр.взрив а пада като скраб !

fallback