Снимка: Reuters
fallback

Резултатите от първи тур на президентските избори във Франция са сигнал за нуждата от смяна на системата. Това коментира преподавателят от СУ проф. д-р Димитър Веселинов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Не случайно се казва, че това е новата френска революция, защото вотът е началото на промяната", посочи той.

Oще по темата
По думите му за първи път от много години традиционните партии не са представени на втори тур на президентските избори във Франция.

Изборите за президент и за съставянето на парламента във Франция, както и предстоящите избори в Германия предопределят бъдещето на Европа, коментира проф. д-р Веселинов.

Страхът от новото, емигрантите, безработицата ще бъдат обект на предизборната кампания между двата тура. Сондажите показват абсолютна победа за Макрон, но може да се очакват и изненади, с което предизборната надпревара във Франция не е решена на 100%, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 7 години

Ако четете платформата на Макрон, ще знаете че никаква революция няма да има. Главната му мисия е да продължи политиката на отворени граници и да сложи стоп на идеята за Франция като независима държава.

36

сминдух енд чесън

преди 7 години

Свободен избор на свободни хора,за разлика от нашите географски ширини.Тук това е непознато.

35

калоян

преди 7 години

Да , банкерската революция , та ние сме все в революция , затова ще ни свалят кожите , нищо ново не се е случило , пак Ротшилдови и компания !

fallback