Снимка: Reuters, архив
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че причината, поради която е наричан диктатор от някои членове на международната общност, е това, че надига глас срещу тирани, съобщава "Хюриет дейли нюз".

"Как може някои, който не се вслушва в гласовете на милиони мюсюлмански деца, убивани в Сирия, да се смята за последовател на Пророка?", запита Ердоган на церемония по случай рождението на пророка Мохамед, предава БТА.

"Вероятно сте видели бащата, който носеше в ръце мъртвите си деца близнаци след химическата атака (в Сирия)", отбеляза президентът, визирайки широко отразена в турските медии снимка.

"Колко дълго тези негодници ще продължат със своята жестокост без да плащат цената за това? Как ни наричат само защото говорим срещу тях? Наричат ни диктатор. Нека го казват. Ние ще продължим да надигаме глас срещу тях. Защото нашият Пророк ни учи, че съгласието с жестокост е жестокост", продължи Ердоган и призова мюсюлманския свят да покаже солидарност. 

По-рано днес турският вицепремиер Мехмет Шимшек се опита да успокои безпокойствата около демократичното управление на Турция в периода след референдума, уверявайки, че страната му не се превръща в авторитарен режим.

"Турция не се превръща в авторитарен режим", каза Шимшек.

"Това, за което Турция гласува, не беше промяна на режима. Турция все още е демокрация. Турция все още е светска държава. Турция все още е ръководена от върховенство на закона и това няма да се промени", заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

нкл

преди 7 години

по-тъпо същество от журналиста няма.предлам да си прекръстите смешото сайтче на тюркие дудук. какво ни занимавате с тези селски мачове? не ви ли е ясно че това е един ***, без дар слово и осанка. и цяла турция е един балон надуван 40 години от големия БЯЛ брат (този плаща и вашите заплатки). я си представете че им отрежат пазарите и им наложат малко санкции или поне ги задължат да спазват правилата и престанат да ги закрилят- за 2 гони ще изядат камъните в пустинята.

48

Dostoevski

преди 7 години

namraziha ni balgarite .. pisah feileton na tema osvoboditelnata voina

47

Анонимен

преди 7 години

*** ***.

fallback