Снимка: Reuters, архив
fallback

Турският вицепремиер Мехмет Шимшек се опита да успокои безпокойствата около демократичното управление на Турция в периода след референдума, уверявайки, че страната му не се превръща в авторитарен режим, съобщи "Хюриет дейли нюз".

Шимшек каза това в изказване във Вашингтон пред ръководители на водещи западни компании като Abbott, Apple, Boeing и Coca Cola, както и представители на неправителствени организации и академичните среди. 

Вицепремиерът говори на среща, организирана от Търговската палата на САЩ, Съюза на турските борси и палати и Организацията за турско наследство покрай пролетните срещи на МВФ и Световната банка.

"Турция не се превръща в авторитарен режим", каза Шимшек.

"Това, за което Турция гласува, не беше промяна на режима. Турция все още е демокрация. Турция все още е светска държава. Турция все още е ръководена от върховенство на закона и това няма да се промени", заяви още той.

Шимшек спомена и извънредното положение, което е в сила в Турция, като каза, че това е временно положение, нужно за сигурността на страната.

"Турция остава посветена на универсалните ценности, на демократичните правила, върховенството на закона, основните права и свободи", допълни Шимшек, предаде "24 часа".

По думите на вицепремиера конституционната реформа е имала за цел "преодоляването на някои структурни проблеми" в турската политика. Той подчерта, че страната остава част от западния свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

анонимен

преди 7 години

в султаната няма демокрация папката за присьединяването кьм ес се затваря за вечни времена турците от европа гласували с ДА да се врьщат в турция да си живеят при султана свобода за 100 000 политически затворници

32

Анонимен

преди 7 години

Е какво друго да каже,

31

Осман

преди 7 години

Ердоган каза !МАКРОН ПРЕЗИДЕНТ!СУЛТАНА ТАКА КАЗА!

fallback