fallback

Ердоган се готви за война срещу основаването на кюрдска държава. България е изключително важна за комуникацията между Европа с Турция и Азия. Една атака срещу нас би блокирала тази икономическа връзка, заяви експертът по сигурност Христо Смолянов в студиото на "България сутрин".

Oще по темата


"Ако се случи гражданска война при тях, ние може да сме потърпевши. Политиката на Ердоган ще се отрази на вътрешната политическа среда. Тези, които не могат да издържат на неговия режим вероятно ще избягат към нас", обясни другият експерт по сигурност Николай Марков пред Bulgaria ON AIR.

Според Смолянов Европейският съюз е губеща страна от резултата на референдума.

"Турция предстои да бъде ухажвана и от САЩ, и от Русия. Късогледата политика стил Чембърлейн изобщо не е чужда на западните ни съседи. Очаквам да има политика на поощряване с цел Ердоган да бъде укротен, подобно на Хитлер", посочи той.

И допълни, че липсва светската гледна точка в подкрепящите референдума.

"В Турция липсва светското в хората, които подкрепят Ердоган. Той няма да може да удържи чудовището, което създава. Подкрепящите го казват, че ислямът е победил, а не президентът", допълни експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

ОСМАН

преди 7 години

ВЯРНО Е!ЕРДОГАН СЪЗДАДЕ ТАКОВА ЧУДОВИЩЕ.ЧЕ ЕС НЕ МОЖЕ ДА ГО КОМАНДВА.АКО НАШАТА РОДИНА БЕШЕ ИЗБРАЛА ЗА ЛИДЕР ЕДИН ЧОВЕК.ПОНЕ С ЕДНА ТРЕТА ОТ ТАЛАНТА НА ЕРДОГАН.ЩЯХМЕ ДА СМЕ НОМЕР ЕДНО В ЕВРОПА.ГОСПОДИ ДАРИ НА БЪЛГАРИЯ ЕДИН ТАКЪВ ПАТРИОТ.НО ДА НЕ Е ОТ ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ.КОЙТО ДА ОБИЧА РОДИНАТА СИ ПОВЕЧЕ ОТ ХОТЕЛИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ .АМИН....

29

Анонимен

преди 7 години

хубаво е, че цитирате ататюрк. хубаво е, че помните какво е казал и направил. ама знаете ли, че преди 3 седмици полицията в истанбул едва успя да хване в последния момент двама ТУРЦИ, опасани с колани с взрив, които отиваха да взривят мавзолея на ататюрк, защото не искат светска държава? такива като тях гласуваха и за ердоган. у нас нищо не споменава за това, но там ври и кипи. и ненормалните стават все повече и повече.

28

Анонимен

преди 7 години

До ааТурция участва в конфликта в Сирия и Ирак,избива кюрдите в Турция,както и тези в посочените страни.Синът на Ердоган търгува с нафта с ИДИЛ.Дали е достатъчно?

fallback