Снимка: архив Reuters
fallback

Люблинският съд в Москва прие иска на бизнесмена Алишер Усманов срещу опозиционера Алексей Навални "за защита на честта и достойнството", предаде ТАСС, като се позова на прессекретаря на съда.

Подготовката на делото за съдебно производство е насрочена за сутринта на 18 май, съобщи Людмила Морозова, цитирана от БТА. Тя потвърди, че Усманов не поставя финансови претенции по иска. По думите й той моли съда да задължи Навални да опровергае сведения, които според бизнесмена не съответстват на действителността.

Oще по темата

За намерението си да подаде съдебен иск срещу Навални за клевета Алишер Усманов заяви неотдавна в интервю за в. "Ведомости", припомня ТАСС.

Според него операциите с недвижими имоти, фигуририращи в обвиненията на опозиционера, са търговски сделки, а не подкупи. При това Усманов уточни, че е готов при необходимост да се обърне и към съд в чужбина.

Навални преди дни излезе от затвора, където излежаваше 15-дневна присъда. Той бе осъден заради ролята му в организирането в Москва на неразрешен от властите протест срещу корупцията. Демонстрацията беше най-голямата за последните години.

Освен Навални, според данни на властите, на неразрешения протест в Москва бяха арестувани още около 500 души. Според привърженици на Навални арестуваните са били двойно повече.

Поддръжници на опозиционния лидер организираха в края на март в един и същи ден в 100 града в Русия демонстрации срещу корупцията и в подкрепа на Навални, който има намерение да се кандидатира за президент на изборите догодина.

В миналото обаче Навални бе осъден за финансови злоупотреби, което може да попречи на намеренията му. Навални твърди, че процесите срещу него са били политически мотивирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Типични КГБ практики на ниво "Бояришник":Не го съди Медведев,... а Алишер Усманов !!!

18

Льотчика

преди 7 години

До Анонимен 19Интересно друже от твоята "златна" Америка, дали тече "мед и масло" както пред Райските порти или твоята милаи цивилизована страна не ни заля с:а./ наркотици - които тровят децата ни.б./ порнография и разврат - които унищожиха обществото ни инакараха вас младите 70% да живеете без официален брак.в./ насилие - явление при което започнаха да се насилват и грабятвъзрастните хора из провинцията.г./ бедността и неравноправието - днес ширещи се из държавата ни.

17

Хачитурян

преди 7 години

И този Навални ще се окаже поредния седесарски пладнешки разбойник,които ние в България ги носим на гърба си повече от 25 години !Но в Русия подобни елементи не виреят, защото Путин на време ги поставяна мястото им . . .

fallback