Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase